недеља, 18. јануар 2015.

Pomorandžina ruža


Za 2 osobe

Sastojci:
400gr svinjskog mesa od ruže
1 pomorandža
2 veze mladog luka
3 češnja belog luka
soja sos
balzamiko sirće
ljuta paprika
smeđi šećer
kukuruzno brašno
1 šolja pirinča


Priprema:
Svinjetinu iseći na kockice (odokativno 1,5 x 1,5 x 1,5cm) i staviti u posudu. U posudu dodati sok jedne pomorandže, kašičicu balzamiko sirćeta, 50ml soja sosa, kašičicu ljute paprike, 2 kašičice smeđeg šećera i 3 sitno seckana češnja belog luka. Dobro promešati, pokriti celofanom i ostaviti u frižider da odstoji oko sat vremena.
Pre nego što iscedite sok od pomorandže, ogulite joj koru na sitno rende kako biste dobili bar jednu kašičicu pomorandžine kore.
Mladi luk iseckati na sitne kolutove, i odvojiti svetliji i tamniji deo.

Kada je meso marinirano, ocediti ga i u sos sipati čašu vode i razmutiti jednu kašiku kukuruznog brašna. Na jakoj vatri, u tiganju sa malo ulja propržiti meso, oko minut i po sa svake strane, dok ne počne da rumeni. Kada je meso porumenelo sa obe strane, dodati svetli deo mladog luka i pomorandžinu koru, prodinstati oko minut, i preliti marinadom. Pustiti da krčka oko 2 minta dok se brašno ne skuva, a zatim mešati dok sos ne postigne gustinu kakvu želite. Na kraju dodati zeleni deo mladog luka, stišati vatru na minimum, i lagano mešati dok zeleni deo luka ne omekša.
Poslužite preko belog pirinča i ukrasite sa ostatkom mladog luka

Prijatno i uživajte, za stomak ispred svih <3

Нема коментара:

Постави коментар