Za nekoliko osoba
Sastojci:
1 smuđ malo jači od 1kg
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 ljuta paprika
200gr čeri paradajza
3 češnja belog luka
2 grančice ruzmarina
sok pola limuna
so, biber, mlevena paprika
maslinovo ulje
belo vino
Priprema:
Na aluminijumsku foliju položiti prethodno dobro osušenu ribu. Stomak napuniti ruzmarinom i posoliti, a papriku i paradajz naseckati i poređati oko ribe. Povrće i ribu spolja dobro posoliti i pobiberiti, ribu prekriti tankim kolutovima ljute paprike, preliti izdašnom količinom maslinovog ulja i staviti u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni. U međuvremenu napraviti preliv od limunovog soka, maslinovog ulja, sitno seckanog belog luka, bibera i mlevene paprike. Nakon 30 minuta pečenja ribu izvaditi iz rerne, promešati povrće, preliti vinom i prelivom, te staviti u rernu na još oko 20 minuta.
Ako želite još bogatiji i ukusniji sos, probušite kožu na nekoliko mesta čačkalicom kako bi sokovi iz ribe izašli napolje ;)
Ne bi mu ništa falilo ni da je malo slabiji od 1kg |
Prijatno i uživajte, za stomak ispred svih <3
Нема коментара:
Постави коментар